Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Olvad el!

Fórumhasználat szabályai

 1. A Fórum nyelve elsődlegesen magyar (tegeződő).
 2. Értékeljük, ha a felhasználók nem burkolóznak ismeretlenségbe, hanem felvállalják valódi (teljes) nevüket
 3. A Fórum politikamentes.
 4. Tilos minden olyan tevékenység folytatása, valamint hirdetése, ami a hatályos magyar jogszabályok szerint szabálysértésnek vagy bűncselekménynek minősül. Tilos bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbujtó, ilyen tevékenységet ismertető, részletesen leíró, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást leíró/ábrázoló hozzászólások, képek, linkek, idézetek elküldése.
 5. Tilos a fórumon személyes adatok közzététele az illető jóváhagyása nélkül. Ilyen: mások valódi neve, fotója, lakcíme, telefonszáma, és így tovább.
 6. Tilos olyan felhasználói nevet használni, amely más személyiségi jogait sérti, vulgáris, kulturálatlan, sértő, illetve faji, vallási, politikai vagy egyéb megkülönböztetésre alkalmas kifejezést tartalmaz bármilyen nyelven!
 7. Az üzenetekben, bejegyzésekben tilos a személyeskedés, a kulturálatlan viselkedés, a rendes eszmecsere megzavarása, az obszcén és vulgáris szavak alkalmazása, a faji, nemzeti, vallási, nemi, politikai és egyéb megkülönböztetés, előítélet használata.
 8. Tilos olyan hozzászólások elküldése, amelyek a Fórum megjelenését vagy használhatóságát rombolják. Tilos ugyanazt a hozzászólást egymás után többször vagy több témába elküldeni (flood).
 9. Az olyan bejegyzéseket, amelyek megsértik a szabályzatot, a moderátorok figyelmeztetés nélkül törlik.
 10. Tilos a fórumon található bejegyzések engedély nélküli utánközlése akár elektronikus, akár nyomtatott formában, bármilyen szöveges vagy képi információról legyen is szó.

A trollokról

A fórumon tilos a trollkodás. A troll viselkedésforma meghatározása nehéz. A troll ügyesen lavíroz a szabályzat peremén, viszont ezzel a viselkedésével zavarja az érdemi vitát, indulatokat kelt.

A fórum moderátorainak definíciója szerint troll/trollkodik az aki - vélhetően szándékosan -,

 1. a vitában/beszélgetésben a tárggyal csak érintőlegesen foglalkozó vagy a tárgyhoz egyáltalán nem tartozó hozzászólásokat tesz
 2. az érdemi vitát lényegtelen részkérdések felvetésével, ismételgetésével megakadályozza, vagy a tárgyhoz nem tartozó hozzászólásokkal darabolja fel
 3. azzal a szándékkal szólal meg, hogy a vitában résztvevőket provokálja, azokból heves reakciókat váltson ki
 4. folyamatos, a fórum szabályzatát éppencsak nem sértő, de egyértelműen provokatív viselkedés folytat

A moderátorok a troll viselkedést a felhasználó általános viselkedéséből állapítják meg. Amennyiben a teljes életutat vagy egy időszakot trollkodásnak minősítik, élnek a fegyelmezési rendszerben adott lehetőségekkel.


 

Jogi nyilatkozat

 1. A Hajdúsági Vándorok közhasznú Túraegyesület - továbbiakban Üzemeltető - minden ésszerű erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy betartassa a Fórum szabályzatában (ezen dokumentum) foglalt alapelveket, és a hatályos magyar jogszabályokat.
 2. A Felhasználó kijelenti, elolvasta, megértette és elfogadta a szabályzatot.
 3. Az Üzemeltető elhatárolódik a fórumon a felhasználók által elhelyezett törvénysértő anyagoktól, hozzászólásoktól.
 4. Az Üzemeltető a Fórumon közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért felelősséget nem vállal. A Fórumra feltöltött tartalomért a feltöltést végző felhasználó vállalja a felelősséget.
 5. Az Üzemeltető nem vizsgálja a Fórumon közölt hozzászólások megbízhatóságát, valóságtartalmát, így azokért és az azokból fakadó károkért felelősséget nem vállal.
 6. Az Üzemeltető fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy technikai vagy egyéb okokból a Fórumszolgáltatást vagy annak egy részét korlátozza vagy felfüggessze.
 7. Az Üzemeltető jogosult ezen szabályzatot és jogi nyilatkozatot bármikor egyoldalúan módosítani, kiegészíteni. A Felhasználó kötelessége a szabályzat módosításainak figyelése és azok betartása.

 

A Üzemeltető - szigorú moderálás ellenére - nem mindig tudja megakadályozni, hogy törvénysértő anyag, személyiségi jogot sértő hozzászólás jelenjen meg. Amennyiben ilyen tartalommal találkozik, jelezze azt a Fórum moderátorának, adminisztrátorának az olahlaszlo@mail.com e-mail címen.