Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A bihari kastélyok és a bihari remete nyomában, Kerékpáros körtúra

2018.08.11

A Hajdúsági Vándorok a megyében szervez kerékpáros túrát. Kedves túratársak és túrázni vágyók, túl vagyunk a nyár közepén, és aki rendszeresen kerékpározott ez idáig, az mára, már jó edzettségi szinttel rendelkezik. Ezért is invitálok mindenkit egy jó kis körtúrára. Sokan megijednek a kilométer hallatán (90 km), de aki rendszeresen jár kerékpározni és le tud tekerni 50 km-t az bátran nekivághat egy ilyen túrának. A túrán 20 km/h átlagsebességgel haladunk és közben többször megállunk, megnézni az útba eső látnivalókat.

 A kerékpártúrázás nemcsak arról szól, hogy tekerjünk és  minél hamarább letekerjük a kilométereket, ezt az élményt meghagyjuk a teljesítmény túrázóknak. A túrakerékpározásnak célja van a kitűzött távon kívül is, egy látnivaló, egy érdekes szép hely, ahová megéri betérni, hogy új dolgokkal találkozzunk. Túrakerékpározás közben megtanulunk csoportban közlekedni, odafigyelni a másikra, megismerünk új tájakat, több élménnyel leszünk gazdagabbak!

 Mert ha van élmény, van mire emlékezni!

Indulás: 2018.08.11-én reggel 8 - órakor

Gyülekező: Szováti útfél Tivizig Vállalat parkolójában (Hajdúszovát felé a vasúti sorompón túl baloldalt) Hajdúszoboszlóról indulunk és ide is térünk vissza.

Útvonal: A túra átlagban alsóbb rendű utakon halad, de lesz egy 4 km-es földút és kerékpárút is.

Hajdúszoboszló, Hajdúszovát, Derecske, Tépe Szentpéterszeg, Berettyóújfalu, Bakonszeg, Nagyrábé, Sáp, Földes, Hajdúszoboszló.

Utunk során: Tépén a Préposti kastélyt, Berettyóújfalu belvárosát, Bakonszegen a Nadányi Miskolci Kúriát, Bessenyei György emlékházat, Nagyrábén a Des Echerolles kastélyt tekinthetjük meg.

 

  

Feltételek: A túrára jelentkezők jó állóképességgel, és műszakilag a KRESZ előírásnak megfelelő állapotú kerékpárral vehetnek részt!

Kötelező felszerelés: cserebelső, láthatósági mellény, ajánlott sisak.

 

A túrára jelentkezni Tóth János túravezetőnél: 06-70-378-1902

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A túrán mindenki a saját felelősségére vehet részt!