Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A Zemplén szívének őszi gombavilága

2018.10.27

A Zemplén szívének őszi gombavilága

 

A Zemplén hegység Magyarország egyik ékköve, az őszi időszakban a táj szépségei mellett országunk gombafaunájának is az egyik legjobb bemutatóhelye. Gombásztúránk elsődleges célja az őszi gombavilág szépségének, változatosságának bemutatása a gyönyörű őszi környezetben.

Túránk ismeretterjesztő jellegű. Talán kevesen tudják, hogy országunk területén mintegy 3000 gombafaj található, amelyből megfelelő időjárás esetén a Zemplén hegység területén őszi időszakban 5-600 faj is fellelhető. A gombákra nagyon sokan csak étkezési céllal gondolnak, pedig a legváltozatosabb megjelenési formákban, a legváltozatosabb színekben lehet rájuk találni gyakorlatilag egész évben, de leginkább az őszi időszakban. Az étkezési célú gombagyűjtés jelentősen eltérő felkészülést, felszerelést és szervezést igényel, túránknak ezért nem célja az étkezési céllal történő gombagyűjtés!

A túra időpontja: 2018. október 27. szombat

Indulás: Reggel 6:00, Hajdúszoboszló, Halasi Fekete Péter tér, felszállási lehetőség Debrecenben: 06:30, Kishegyesi út, Tesco parkoló, érkezés a késő délutáni órákban, A túra útvonala: Újhuta – Kerekkő – Mlaka-rét – Sólyom-kő kilátó – Istvánkúti Nyírjes, valamint vissza ugyanezen az úton.

Táv, szintemelkedés: 15 km, 200 m

Túravezetők: Kőszeginé Tóth Judit, gombaszakellenőr, a Zempléni Gombász Egyesület Elnöke Halász Béla, gombaszakellenőr

Utazás: 17 személyes kisbusszal

Költségek: Egyesületi tagoknak: 2900 Ft/fő, Nem egyesületi tagoknak: 3000 Ft/fő

A költség a kisbuszos utazás díját tartalmazza!

Étkezés: 1 napi hideg élelem, a túra végén igény szerint étkezési lehetőség Felszerelés: Az évszaknak megfelelő réteges ruházat, túrabakancs

A túra közepesen nehéz szintű, nem igényel különleges felkészültséget, rendszeresen túrázóknak nem okozhat problémát!

A jelentkezés feltétele, a túra költségének befizetése.

Jelentkezés: Halász Béla

Tel.: 20/920-52-46 (13-19 óra között)

E-mail: halasz.bela.1970@gmail.com