Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Vártól várig

2014.04.22

 Vártól várig

Gyalogtúra a Zempléni-hegységben Regéc és Boldogkőváralja között

 

 

 

Időpont: 2014. május 18, vasárnap.

Indulás reggel 6 órakor Hajdúszoboszló, Halasi Fekete Péter térről. Debreceni túrázók a Nagyállomásnál felszállhatnak kb. 6:25-kor.

 

Útvonal: Regéc – Rákóczi-vár romjai – Mogyoróska – Arka – Boldogkő vára.

Jelzés: Országos Kék. Táv: 14 km, szintemelkedés 250 m. Könnyű túra, nagyon szép, vadregényes, történelmi hangulatú vidéken, páratlan panorámát nyújtó várromokkal. Az út csak rövid szakaszokon, a várakhoz való felkapaszkodások során meredek. Mogyoróskától Boldogkőváraljáig szinte folyamatosan lejt az Arka-patak völgyében.

Utazás autóbusszal. Költség: tele busz esetén tagoknak 3500 Ft, nem tagoknak 3900 Ft, mely az utazás díját tartalmazza. A várakba a belépődíj megváltása egyénileg történik.

Felszerelés: évszaknak, időjárásnak megfelelő öltözet, egynapi hideg élelem. Az Arka-patak medrén való gyakori áthaladás miatt vízálló lábbeli ajánlott!

 

Jelentkezés a túrára Ispán László túravezetőnél, tel. 06/20/2405544.

A jelentkezés csak a buszköltség befizetésével érvényes! Visszamondás esetén a visszalépő gondoskodjon maga helyett másik résztvevőről, ugyanis a fix költségek miatt a befizetett összegeket nem áll módunkban visszafizetni!                      A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Megértéseteket köszönjük!

 

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!